Anton Larsson

Arkeolog utbildad vid Göteborgs universitet, med rötterna i Bohuslän. Examen i kulturarvsstudier har gett breda och pedagogiska perspektiv, men det är i mikrohistoriska studier det brukar sluta, med en förkärlek för arbetarhistoria och industriarkeologi. Har framförallt studerat 1700-talets Göteborg och Bohuslän med dess kaotiska och högst politiska sillfiske, men även arbetat med allt från västsvensk stenålder till finsk vikingatid.

Utöver mitt engagemang i Fornminnesföreningen var jag även under flera år aktiv i Göteborgs Arkeologiska Studentförening (GAST), samt var med och startade det kulturhistoriska Sällskapet Tureborgen i Uddevalla. Brinner för internationella och tvärvetenskapliga forskningsutbyten, och reser regelbundet på konferenser i Storbritannien. För närvarande varvar jag min vidareutbildning med uppdragsarkeologiska arbetsprojekt och lärarvikariat.