Höstresa till Vätterbygden, den 20-21 september 2014

Helgen den 20-21 september 2014 åkte Fornminnesföreningen i Göteborg på en tvådagars medlemsresa till den västra Vätterstranden, en trakt fylld av historia, sagor och sägner. Höstresan innehöll allt från arkeologiska skatter som Sagaholmshällarna, tillhörande en av Sveriges märkligaste bronsåldersgravar, och kvarlåtenskapen efter sagokonstnären John Bauer på Jönköpings länsmuseum till träkatedralen i Habo och trähusstaden Hjo, där vi också bodde bra på det centralt belägna Hotel Bellevue. Vidare till Sveriges reservhuvudstad Karlsborg, där vi besåg fästningskyrkan och staden innanför de magnifika stenmurarna, och den mycket välbevarade Igelbäckens masugn med tillhörande brukssamhälle och Tivedstorp, en av Tivedens gamla finnbyar, båda med rötter från 1600-talet.